Facebook umožní vypnout komentáře u příspěvků

1. 4. 2021Novinky

Facebook nově povolí uživatelům a stránkám určit, kdo může a nemůže komentovat jejich veřejné příspěvky. Dále pak spouští nové filtrování příspěvků ve feedu. Cílem obou novinek je lepší kontrola obsahu, který zveřejňujete a vidíte.

Komentáře

V nastavení si nově můžete upravit publikum, které může komentovat vaše posty, a omezit tak potenciální nežádoucí interakce. Pokud jste veřejná osobnost, tvůrce nebo značka, rovněž můžete těchto možností využít. Díky tomu bude snazší moderovat diskusi, vést smysluplnější konverzace, ukazovat, kdo jste a na čem pracujete, a vyhýbat se haterům.

Zdroj: Facebook

Bližší informace ohledně nastavení zjistíte v nápovědě Facebooku.

Filtrování

Kromě toho Facebook zavádí možnost individuálního filtrování News Feedu. Zjednodušuje tak přepnutí mezi běžným kanálem příspěvků, který funguje na bázi algoritmu, a možnostmi zobrazit Oblíbené nebo Nejnovější příspěvky. Nový nástroj testoval Facebook od října a nyní ho spouští na ostro.

Zdroj: Facebook

Mezi oblíbené můžete přidat až 30 přátel a stránek, které chcete vídat nejčastěji. Facebook vám pak jejich aktualizace zobrazí prioritně nad ostatním obsahem a také jako samostatný feed. Podrobnosti o nastavení této varianty najdete v této nápovědě Facebooku.

Jednodušší přístup budete mít i k nejnovějším příspěvkům, které Facebook zobrazí v chronologickém pořadí. Nahoře vždy najdete nejnovější obsah. Podrobnosti o tomto nastavení najdete v této nápovědě Facebooku. Zde je novinka dostupná už pro uživatele zařízení s Androidem, iOS přijde na řadu v nejbližší době.

Pokud vás o obou novinkách zajímá více, přečtěte si článek na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře