Facebook umožnil přejmenovat stránky s více než 200 fanoušky

22. 8. 2015Novinky

Také jste v posledních dnech postřehli stále se množící ohlasy, že lze bez problémů přejmenovat stránku, která má více než 200 fanoušků? Ačkoliv Facebook nic oficiálně neoznámil, zkrátka to jde a my jsme rádi!

Změna názvu stránky, která počtem fans překročila hranici 200, byl totiž odvěký problém, s nímž se zoufale potýkalo mnoho marketérů. Dříve to bylo v ČR výrazně problematické, letos se postupně některým uživatelům otevřela možnost využitím kontaktního formuláře v rámci Facebook for Business. Další neoficiální varianty zahrnovaly např. změnu IP adresy na americkou nebo pomoc spřátelné agentury, která měla svého accounta.

Teď ovšem můžete o změnu požádat přímo v sekci Page Info. Počet fanoušků není nijak rozhodující, změna je ve většině případů schválená, a to velmi rychle. Není to ovšem automatické (už jsme zaznamenali i neschválené změny) a Facebook změnu oznamuje fanouškům, kteří se mohou ozvat, pokud by se někdo snažil o změnu, která by byla zavádějící (možná si pamatujete na skupinu „Až tu bude 100 tisíc lidí, jeden vyhraje iPhone“ přejmenovanou na „Mladí volí Jiřího Paroubka“ z facebookového pravěku, tedy cca 7 let zpátky).

Co na tuhle novinku říkáte? Už jste nějakou stránku přejmenovali?

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře