Facebook upozorní na bleskové zprávy médií

27. 8. 2018Novinky

Facebook testuje způsob, jak mohou uživatelé na feedu sledovat nejnovější zprávy z médií a dostávat pravidelně oznámení o tom, jak se situace, o které média zpravují, vyvíjí.

Facebook zatím nebyl platformou, kde by se uživatelé mohli jako první dozvědět o tom, co nového a zásadního se děje ve světě. Bleskové zprávy tu dosud kvůli algoritmu nenašly to správné místo. Naopak se tu začaly množit falešné zprávy, se kterými se Facebook snaží dlouhodobě bojovat. Na „bleskovky“ a jejich vývoj byl tak vždycky lepší Twitter.

Facebook sice testoval nástroj „Trending News“, ale ani ten se příliš neosvědčil. A tak sociální síť hledá nové řešení. A vypadá to, že nyní ho našla.

Nová funkcionalita pomůže uživatelům jednoduše sledovat specifické zprávy a být v obraze i o jejich vývoji. A to přímo v News Feedu. Příspěvky se budou ve feedu zobrazovat podle relevance každému uživateli individuálně, nikoliv striktně chronologicky nebo podle reakcí, které na podobné příspěvky mají.

Napomoci by měl Facebook Journalism Project, díky kterému bude Facebook schopný odhadnout, které zprávy jsou pro uživatele důležité. Dalším nástrojem bude tag „Breaking News“, kam se zapojilo už více než 100 vydavatelů.

Každý update zpráv se zobrazí v News Feedu jako nový příspěvek. Pokud budete chtít sledovat celý vývoj událostí, stačí kliknout na tlačítko v jakékoliv aktualizaci zpráv a dostanete oznámení pokaždé, když se objeví nové informace. Tyto notifikace budou obsahovat také proklik na stránku, kde najdete celý přehled zpráv týkajících se daného tématu v chronologickém pořadí.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




Novinka se testuje v USA, Austrálii, Kanadě, Velké Británii a Indii. Zapojilo se do ní zatím 14 vydavatelů.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře