Facebook upraví název Instagramu a WhatsAppu

13. 8. 2019Novinky

Facebook plánuje přidat své jméno k aplikacím Instagram a WhatsApp, aby bylo jednoznačné, že se jedná o společnosti spadající pod jeho křídla.

Žádný drastický rebranding nás ale nečeká. Instagram nově ponese název „Instagram from Facebook“ a WhatsApp se nově bude nazývat „WhatsApp from Facebook“.

K úpravě názvů aplikací přistoupil Facebook z několika důvodů. Především však chce, aby obě firmy, které před několika lety koupil (Instagram v roce 2012 za miliardu dolarů a WhatsApp v roce 2014 za 19 miliard dolarů), nesly v názvu svou mateřskou společnost a uživatelům tak bylo jasné, pod koho spadají.

Cílem Facebooku je postupně sjednotit veškeré své projekty pod společný brand. Podobně to tak provedl například už s platformou Workplace, která se oficiálně nazývá „Workplace by Facebook“.

Nová jména mobilních aplikací se objeví v seznamu na Google Play i App Store stejně jako u aplikací samotných. Zatím není jasné, kdy přesně ke změně dojde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře