Facebook upravil ranking pro komentáře

26. 6. 2019Novinky

Facebook chce, aby byly konverzace u veřejných příspěvků smysluplnější. Nový systém rankingu bude hodnotit komentáře tak, že upřednostní ty, které budou pro uživatele nejrelevantnější. Cílem je zvýšit kvalitu diskuzí a nabídnout uživatelům autentické komentáře, které nebudou porušovat zásady komunity.

Změny se týkají komentářů u veřejných příspěvků z facebookových stránek a od uživatelů s velkým počtem sledujících, kde Facebook Comment Ranking automaticky aktivuje. Uživatelé s menším počtem followerů nebudou mít Comment Ranking zapnutý automaticky, ale pokud ho budou chtít využívat, mohou si ho v nastavení zapnout.

Proces nastavení je snadný. Kliknete na „Nastavení“ u vaší facebookové stránky, dále na „Obecné“ a na „Pořadí komentářů“. Následně si vyberete, jestli chcete mít ranking komentářů zapnutý, nebo ne.

Facebook uvedl, že bude upřednostňovat:

  • komentáře, které obsahují interakce z facebookové stránky nebo od uživatele, který vytvořil původní příspěvek
  • komentáře nebo reakce od přátel uživatele, který vytvořil původní příspěvek

Facebook ovšem nebude ukazovat komentáře nízké kvality, přestože budou od uživatele, který vytvořil původní příspěvek, nebo od jeho přátel.

Facebook před zavedením nového systému rankingu provedl několik obsáhlých průzkumů, aby porozuměl tomu, co si přejí uživatelé vidět. Nadále bude platit, pokud bude komentář porušovat standardy komunity, Facebook ho odstraní tak, jak tomu bylo doposud.

Nový nástroj je už aktivní a Facebook ho bude postupně zavádět všem uživatelům.

Facebook v poslední době také oznámil změny v hodnocení videí a přidal do algoritmu nové parametry hodnocení pro obsah stránek a skupin.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře