Facebook upravuje kontrolu soukromí

20. 2. 2018Novinky

Facebook se rozhodl vložit základní nastavení pro kontrolu soukromí uživatelů do jednoho místa. Poprvé také uvolnil více informací o tom, jak se s daty na sociální síti nakládá a jak je můžete lépe spravovat.

Edukativní videa

Způsobů, jak kontrolovat svá data na Facebooku, je celá řada. Zahrnují nástroje, díky kterým můžete sdílet obsah, který chcete, s lidmi, se kterými chcete. Ovšem kontrola soukromí je účinná pouze tehdy, pokud víte, kde ji najít a jak s ní pracovat.

Proto Facebook přišel s několika vzdělávacími videi, která se týkají důležitých témat z oblasti nastavení soukromí. Zjistíte například, které informace Facebook využívá k zobrazování reklam, jak odstranit staré příspěvky nebo co to znamená smazat účet.

Navštivte také nápovědu Facebooku.

Správa na jednom místě

Již mnohokrát se ukázalo, že jednoduché a přehledné nástroje na Facebooku fungují nejlépe. K tomuto řešení přistupuje sociální síť i v případě ochrany soukromí. V letošním roce chce spustit nové centrum pro správu nastavení soukromí. Díky tomu k němu získáte snazší přístup a budete mít větší přehled o tom, co se děje s vašimi daty.

Facebook také poprvé zveřejnil zásady na ochranu soukromí. V nich najdete podrobný popis postupů, jak Facebook používá data, k čemu se hodí nástroj pro výběr okruhu uživatelů, jak fungují zabezpečovací systémy Facebooku nebo co to přesně znamená, když smažete příspěvek.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře