Facebook upřednostní delší videa a zavádí Stories do mobilu

12. 2. 2017Novinky

Facebook přišel s dalšími aktualizacemi svých nástrojů a produktů. Jednak se rozhodl, že dá prioritu kvalitním videím delšího rozsahu, druhak chce zavést Stories do mobilní aplikace a nakonec představil nový způsob konzumace videí. Pojďme se na novinky podívat blíže.

Delší obsah má přednost

Dříve bylo praxí, že Facebook využíval procento sledování videa jako klíčový komponent pro News Feed algoritmus. Teď se ale rozhodl pro jiný krok a dá při doručování prioritu delším videím, i když budou vykazovat stejné procento sledovanosti jako kratší spoty. To by mělo pomoci tvůrcům kvalitního obsahu s delším rozsahem. A právě kvalita je tu zásadní. Pokud výkon vašeho videa bude pokulhávat, přesvědčte se, že jste pro jeho provedení opravdu udělali maximum.

Cave Social.clipular (4)

Stories na mobilním Facebooku

Stories je populární formát. Svědčí o tom nejen jejich sledovanost, ale také nové doplňky, o které je Facebook obohacuje. Navíc jsou kromě Instagramu dostupné už i na Messengeru a vlastní verzi má také WhatsApp. Teď by se Stories měly stát součástí mobilní aplikace Facebooku. Momentálně se v tomto rozhraní teprve testují v Irsku, ale globálně dostupné by měly být už během několika týdnů.

how-facebook-stories-works

Nový způsob sledování videí

Nakonec Facebook oznámil, že plánuje udělat krok směrem k tradiční televizi. Právě pracuje na aplikaci pro televizní set-top boxy ve snaze dále zvyšovat příjmy z reklam. Sociální síť totiž už dříve předpovídala, že očekává drobné zpomalení růstu tržeb v polovině letošního roku kvůli omezenému prostoru pro zobrazování reklam na News Feedu. Obrat k videím a tradičním televizním trhům by mu tak měl umožnit najít nové cesty k inzerci.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře