Facebook usnadňuje nahlašování zpráv v Messengeru

5. 6. 2018Novinky

Messenger představil nové nástroje, které umožní lidem ohlašovat konverzace, které porušují standardy komunity. Facebook tím reaguje na požadavky uživatelů. Dříve mohli uživatelé Messengeru upozorňovat na nevhodný obsah pouze pomocí webové aplikace nebo Facebooku.

V momentě, kdy budete chtít nahlásit chování porušující pravidla komunity, v nástrojích konverzace kliknete na nastavení a ve spodní části najdete možnost „Něco se nepovedlo“.

Následně se vám zobrazí k výběru několik voleb, které zahrnují:

  • Obtěžování
  • Nenávistný obsah
  • Neoprávněný prodej
  • Sebevraždu nebo sebepoškozování
  • Sdílení nevhodného obsahu
  • Vydávání se za někoho jiného

Některé volby mají i své podkategorie. Právě neoprávněný prodej je zajímavou položkou, která poukazuje na rostoucí využití Messengeru na nelegální komunikace tohoto charakteru.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




Nové bezpečností prvky fungují na obou platformách iOs a Android, a to v 50 jazycích. Zvolit můžete také možnost ignorování nebo zablokování osoby, na kterou posíláte stížnost. Oznámení se poté odešle ke kontrole a sociální síť ho přezkoumá.

Facebook žádá uživatele, aby používali dané nástroje a pomohli tak udržet komunitu v bezpečí a bez narušení. Změny v Messengeru jsou pouze počáteční, sociální síť plánuje mnoho dalších vylepšení.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře