Facebook uvádí nový nástroj pro tvorbu peticí Community Actions

13. 3. 2019Novinky

Facebook představil novou funkci, která bude sloužit k tvorbě peticí. Chce dát uživatelům i zájmovým skupinám možnost využít obrovského potenciálu platformy k občanské sounáležitosti a budování komunit.

Nástroj ponese název Community Actions a jeho rozhraní se bude podobat facebookovým událostem. Při tvorbě petice bude zapotřebí vyplnit název, popis a vložit úvodní obrázek.

V Community Actions bude možné taggovat příslušné vládní agentury a úředníky, kteří dostanou upozornění, že je v petici někdo označil. V kartě bude vidět i facebookový profil tvůrce.

Běžný uživatel bude moci:

  • podpořit petici skrze tlačítko „Support“
  • sledovat petici
  • pozvat své přátele ke sledování petice
  • sdílet petici
  • psát do petice příspěvky a komentáře

V kartě se zobrazí i počet lidí, který petici podporuje, ale viditelnost profilů bude záviset na nastavení soukromí. Uvidíte tak jen stránky, veřejné profily nebo profily vašich přátel.

Příspěvky uživatelů se zobrazí pod záložkou „Recent Activity“. Právě tady budete moci společně s ostatními o problematice diskutovat.

Petice s sebou mohou nést také řadu problémů, například v podobě šíření nenávistných myšlenek. Jak bude Facebook řešit tuto oblast možných negativ, není zatím zřejmé. Sociální síť v současné době testuje nástroj na vybraných trzích, Community Actions brzy oficiálně spustí v USA.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře