Facebook vydal nového průvodce zabezpečením

1. 2. 2022Novinky

Facebook zveřejnil novou sadu bezpečnostních rad a ucelený přehled různých nástrojů a procesů, které má k těmto účelům k dispozici. Pokud chcete mít své stránky a profily na sociálních sítích v bezpečí a pod kontrolou, doporučujeme se začíst.

Průvodce se primárně vztahuje na novináře, ale čerpat z něj určitě mohou i všichni uživatelé a firmy. Příručka je k dispozici ve 21 různých jazycích a poskytuje podrobný přehled systémů a možností pro ochranu a zabezpečení. Konkrétní části se týkají Facebooku, Instagramu a WhatsAppu.

Průvodce nabízí nejprve základní informace a hovoří o důležitosti ochrany heslem a zapnutí dvoufaktorového ověřování. Dále pak uvádí tipy pro správce stránek, jak zabezpečit firemní profily, a obsahuje také rady, co dělat, když vás někde hackne, rady pro ochranu na Messengeru a pokyny proti šikaně a obtěžování.

Zdroj: Facebook

Také pro Instagram tu najdete obecné bezpečnostní tipy a poznámky k různým nástrojům.

Zdroj: Facebook

V případě aplikace WhatsApp pak průvodce vysvětluje, jak odstranit zprávy, jak odstranit zprávy ze skupinových chatů, a uvádí podrobnosti o možnostech dat specifických pro danou platformu.

Zdroj: Facebook

K dispozici jsou také odkazy na další průvodce, které poskytují podrobný přehled o tom, jak postupovat v různých situacích.

Jedná se tak o praktického rádce a cenný zdroj informací pro každého, kdo se chce lépe orientovat v nástrojích a možnostech ochrany soukromí na sociálních sítích.

Pokud vás tato oblast zajímá, nového průvodce si stáhnete zde. Podrobnosti se dozvíte také na blogu Facebooku nebo v nápovědě.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře