Facebook vylepšuje konverzaci chatbotů

6. 2. 2018Novinky

Aby chatboti zněli realističtěji a zároveň byli dostatečně zajímaví na to, aby s nimi lidé konverzovali. To je cíl, kterého chce Facebook v blízké době dosáhnout. Vychází při tom z průzkumů, které odhalily, že uživatelé chtějí po chatbotech větší „lidskost“.

Jazyk, kterým chatboti hovoří, a konverzace, které vedou s uživateli, se v současnosti inspirují filmovými scénáři. Ty však se skutečným dialogem mají většinou pramálo společného a konverzace zpravidla neprobíhá příliš plynule.

Vývojářský tým Facebooku se proto snaží naučit umělou inteligenci působit přirozeněji za pomoci tisíců částí reálných dialogů pocházejích z platformy Amazon Mechanical Turk.

To však nestačí. Na přirozenosti a zajímavosti hovoru se totiž podílejí i další faktory, mimo jiné charakter druhé strany. Proto by měl každý chatbot časem získat i svou vlastní osobnost se specifickými rysy a vlastnostmi.

To je však zatím ještě hudba budoucnosti. Pro teď nám bude muset stačit, že konverzace s chatboty bude znít „normálněji“.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře