Facebook vytvořil novou divizi pro využití technologie blockchain

22. 5. 2018Novinky

Facebook provedl reorganizaci vedení a vytvořil novou skupinu, která se bude zabývat problematikou blockchain. Tu bude aplikovat a zkoumat. Facebook se tak připravuje na další velkou inovaci.

Blockchain je digitální decentralizovaná databáze, která skladuje informace a chrání jejich bezpečnost na základě různých algoritmů, výpočtů a spojovacích prvků. Velmi často se používá v souvislosti s kryptografií a kryptoměnami, zabezpečuje anonymitu operací, neoprávněné transakce a je téměř nemožné ji podvést.

Proto je ideálním řešením pro finanční transakce. Ačkoliv se názory na tuto technologii rozcházejí, jedno je jasné: Facebook v ní vidí potenciál, tak nezbývá, než ji podrobněji prozkoumat.

V čele nového týmu zasedne David Marcus, jedna z nejvýznamnějších osobností Facebooku. Čtyři roky byl ředitelem Messengeru a nyní povede nový speciální tým expertů, který bude zkoumat způsoby, jak nejlépe využít blockchain v prostředí Facebooku.

https://www.facebook.com/davidm/posts/10160585531500195

David Marcus má s platebními metodami bohaté zkušenosti, protože byl několik let prezidentem společnosti PayPal a je velkým příznivcem kryptoměn. Působí i v radě kryptoměnové směnárny Coinbase. Součástí týmu blockchainu bude i produktový ředitel Instagramu Kevin Weil.

Facebook zavedl na začátku roku omezení pro reklamy příspěvků souvisejících s kryptoměnami. Zároveň slíbil, že se bude touto problematikou do budoucna blíže zabývat.

Zatím není jasné, kam chce Facebook svůj systém novou divizí směřovat. Lze ale spekulovat, že může blockchain využívat pro platby a připravovat se na vznik vlastní kryptoměny, případně že chce touto technologií pouze upevnit bezpečnost dat uživatelů.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře