Facebook zakazuje reklamy na roušky

11. 3. 2020Novinky

Zprávy o koronaviru se šíří všemi médii včetně sociálních sítí a bohužel s nimi ruku v ruce na platformy přichází i reklamy, které krizové situace využívají k nekalému výdělku. Facebook se proto rozhodl zavést několik opatření.

Omezení ze strany Facebooku je dočasné. Vztahuje se na inzeráty na Marketplace a na veškerou facebookovou reklamu, která inzeruje prodej roušek i léků na léčbu koronaviru. Protože se kolem této problematiky šíří mnoho dezinformací, bude Facebook rovněž více kontrolovat obsah, který se týká onemocnění COVID-19.

Facebook také spolupracuje se Světovou zdravotnickou organizací (World Health Organization – WHO), které poskytuje zdarma reklamní prostor, aby podpořil boj proti poplašným a nepravdivým zprávám. Mark Zuckerberg uvedl, že Facebook dá WHO tolik reklamy, kolik jen bude potřebovat. Ten, kdo bude hledat příspěvky s tematikou koronaviru, bude pomocí vyskakovacího okna přesměrovaný na WHO nebo příslušnou zdravotnickou organizaci v dané zemi.

Facebook bude podporovat stejným způsobem i jiné významné globální organizace a odborníky na zdraví.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře