Facebook zavádí do News Feedu 3D fotky

16. 10. 2018Novinky

Váš News Feed teď bude ještě zajímavější. Facebook totiž spouští příspěvky s 3D fotkami. Ačkoliv se zobrazí všem uživatelům, vytvářet je mohou zatím jen majitelé iPhonů.

Facebook zavádí novinku postupně. Tvořit příspěvky s 3D obrázky můžete, pokud vlastníte iPhone s duálním fotoaparátem, tedy iPhone 7 a vyšší řady (kromě iPhone XR, který toto příslušenství nemá). A přestože některé mobilní telefony ostatních značek, jako je Samsung Galaxy Note 9 nebo LG V35 ThinQ, duální foťáky mají, Facebook je nepodporuje.

3D fotky na svém iPhonu vytvoříte automaticky, umělá inteligence Facebooku je poté převede do realistického 3D obrázku a vloží do postu.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




Jak na to?

Pokud chcete vytvořit opravdu kvalitní 3D post, Facebook doporučuje dodržovat několik pravidel:

1. Vytvářejte vrstvy

3D fotky využívají hloubkové mapy. Nejlepší výsledek získáte, pokud stojí hlavní objekt zhruba metr daleko a scénu zachytíte v několika vrstvách hloubky včetně něčeho v popředí a něčeho v pozadí (například snímek rodiny stojící v rozkvetlé louce).

2. Myslete na kontrast

Větší 3D efekt získáte tak, že fotografovaný objekt bude mít kontrastní barvy. Například s modrým tričkem před modrou zdí moc efektu nedocílíte.

3. Používejte textury

Některé materiály a předměty vytváří lepší 3D efekt než jiné. Nejlepší výsledek docílíte s výraznějšími texturami a pevnými hranami, které nejsou příliš lesklé. Snažte se vyhnout průhledným předmětům, protože ty snímače hloubky moc dobře zachytit nedokáží.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře