Facebook zavádí mobilní aplikaci Creator Studia

3. 3. 2020Novinky

Creator Studio má novou mobilní aplikaci. Už nebudete závislí jen na počítači, ale budete moci spravovat vaše facebookové stránky třeba i na cestách v mobilních zařízeních. Přečtěte si, jaké funkce aplikace nabízí a kde jsou její limity.

Mobilní aplikaci si můžete stáhnout pro iOS i Android pod názvem Creator Studio from Facebook. Po instalaci je potřeba aplikaci propojit s účtem, který používáte pro přihlášení do Creator Studia z počítače. Následně se vám zobrazí seznam všech facebookových stránek, u kterých máte přidělenou nějakou roli (administrátor, editor, moderátor).

Po výběru stránky, na které chcete pracovat, se můžete překlikávat mezi následujícími sekcemi:

Domů

První kategorie Domů zobrazuje základní statistiky úspěšnosti stránky (zhlédnutí 1 minuty a 3 sekund videa, komentáře, sdílení, čistý počet sledujících) a vybrané nejnovější příspěvky. Na konci domovské stránky máte nápovědu a můžete Facebooku poslat zpětnou vazbu v případě komplikací.

Příspěvky

V druhé sekci najdete přehled zveřejněných i naplánovaných příspěvků a koncepty, které můžete filtrovat podle následujících parametrů:

Příspěvky nelze v mobilní aplikaci vytvářet ani plánovat, ale můžete je upravovat a zobrazit si jejich přehledy. Zde vidíme největší limitaci aplikace. Tvorbu a plánování příspěvků musíte tedy i nadále řešit přes webovou verzi Creator Studia.

Přehledy

Třetí kategorie přehledů obsahuje statistiky Souhrn úspěšnosti, které najdete i v části Domů a Další metriky, jako výdělky, vracející se diváci, celková průměrná doba sledování v minutách, celkový zájem, komentáře, sdílení a reakce. Díky přehledům rychle zjistíte, jak si váš obsah vede, jak na něj reagují uživatelé, a popřípadě ho rovnou upravit.

Inbox

V Inboxu jsou uložené veškeré zprávy a komentáře, které vaše stránka na Facebooku obdržela. Oproti desktopové verzi je Inbox v mobilní aplikaci velmi omezený, na zprávy a komentáře můžete jen odpovídat. Nenajdete zde funkce jako nastavení nepřítomnosti, filtrování, vyhledávání, štítky a možnost zahájit komunikaci. Proto doporučujeme kombinovat desktopovou a mobilní verzi Inboxu.

Upozornění

V Upozornění najdete jednoduchý přehled všech notifikací z Creator Studia.

Mobilní aplikace Creator Studia je velkým posunem, ale oproti desktopové verzi zatím nenabízí tolik možností. Všechny zmíněné funkce a přehledy jsou k dispozici jen pro facebookové stránky, instagramové účty nejsou zatím do aplikace zahrnuty.

Přijde vám mobilní aplikace Creator Studia užitečná, nebo se zatím bez ní obejdete?

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře