Facebook zavádí novou možnost tvorby 3D fotografií

17. 4. 2020Novinky

Líbí se vám 3D obrázky, ale nemáte chytrý telefon, který je umí vytvořit? Facebook přichází s novinkou, která vám jakýkoliv statický obrázek 2D převede do simulace 3D fotografie.

Doteď provázelo sdílení 3D fotografií na Facebooku velké omezení. Museli jste mít totiž k dispozici smartphone vyšší třídy. Facebook se ale rozhodl 3D formát zpřístupnit všem a aplikoval do prostředí platformy AI technologii, která umí z jakéhokoliv 2D obrázku vytvořit 3D snímek.

Pokud si chcete funkcionalitu vyzkoušet, ujistěte se, že máte ve svém mobilním telefonu nainstalovanou poslední verzi aplikace Facebooku. Poté klikněte ve feedu na Co se vám honí hlavou a vyberte volbu 3D fotka. Facebook vás přesměruje do vaší fotogalerie, kde zvolte obrázek, který chcete převést do 3D. Poté začne celý proces transformace, který trvá několik sekund.

Zdroj: Facebook

Výsledkem je příspěvek ve 3D simulaci:

Zdroj: Facebook

Nejedná se o stoprocentní 3D fotografii, ale o modelování, které při pohybování telefonu vytváří 3D efekt.

Pro marketingové účely je lepší využívat plnohodnotné 3D obrázky, ale pokud nemáte jinou možnost, vyzkoušejte i tuto transformaci.  

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře