Facebook zavádí nový program Community Accelerator

8. 4. 2020KomunityNovinky

Pokud jste správci facebookových komunit, moc dobře víte, že spravovat skupiny a řídit velký počet uživatelů není vůbec snadné. Facebook si tuto skutečnost uvědomuje, a proto přichází s novým programem Community Accelerator. Účastníkům kurzu nabídne návody a školení, jak využít naplno všech dostupných nástrojů pro růst jejich komunit.

Community Accelerator je šestiměsíční program pro správce komunit. První tři měsíce jsou zaměřené na kurzy a tréninky, které povedou různí odborníci. Účastníci by se v této etapě měli naučit vytvořit plán pro rozšíření komunity. Druhá část kurzu se bude zabývat aplikací plánu do praxe, opět za podpory specialistů. Facebook vybraným správcům poskytne i určité finanční prostředky.

Pokud splňujete podmínky, můžete se do programu přihlásit. Registrace jsou otevřené do 10. dubna 2020. Limitací je věk nad 18 let a hlavně pobyt v jedné z následujících zemí – Brazílie, USA, Austrálie, Filipíny, Indonésie, Thajsko, Velká Británie, Francie, Německo, Jižní Afrika, Keňa, Nigérie, Egypt. Vaše komunita musí také existovat déle než jeden rok a musí mít minimálně 5 000 členů.

Zdroj: Facebook

Pokud nesplňujete podmínky k registraci do programu, můžete se alespoň podívat na podrobnosti podobného školení, které proběhlo už v roce 2019 a kde Facebook podpořil 115 správců komunit z celého světa.

V České republice jsme měli donedávna k dispozici program CLC – Community Leadership Circle, který byl zaměřený na propojování správců lokálních facebookových skupin, stránek a událostí s cílem učit se jeden od druhého. Facebook tento program v únoru ale ukončil a chystá se zaměřit na jiné oblasti a plány, které pomohou správcům komunit se i nadále rozvíjet.

Pokud vás zajímají novinky v oblasti budování komunity, můžete navštívit Centrum pro budování prosperující komunity nebo stránku Facebook Groups. Zde se brzy dozvíte o dalších připravovaných programech pro vedoucí komunit.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře