Facebook zavádí nový systém pro hudební videa

5. 8. 2020Novinky

Facebook spouští nový program, který podpoří hudební vydavatele, aby zveřejňovali exkluzivní videoklipy umělců přímo na Facebooku. Tímto krokem chce zároveň přilákat více diváků do Facebook Watch.

Kvůli novému procesu vyzývá Facebook oficiální stránky hudebníků, aby přepnuly na nové nastavení. Všechna videa budou nově spadat pod licenci Facebooku, který bude automaticky uvádět jejich hudbu a propojovat ji přímo s jejich stránkou.

Hudebníci či vydavatelé tak už nemusí při každém uvedení nového videoklipu nic nahrávat ani na nic odkazovat. Facebook bude jejich hudební knihovnu neustále aktualizovat. Jakmile síť obdrží nový videoklip, nasdílí ho automaticky na timeline dané stránky, aby se zobrazil v News Feedu fanoušků.

Zdroj: Social Media Today

Pokud se vás novinka týká, v nastavení uvidíte tuto novou možnost:

Zdroj: Social Media Today

Tento proces v podstatě znamená, že Facebook bude schopný centrálně spravovat licencování oficiálních hudebních klipů a lépe jednat o právech a podmínkách přímo s vydavateli. A to je klíčový bod, protože řada velkých hudebních vydavatelství hledá alternativu k YouTube, ze kterého podle jejich slov nemají dostatečný podíl na výnosech z obsahu, který mu poskytují.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře