Facebook zavádí platformu pro živá vysílání

25. 2. 2020Novinky

Facebook Live Producer je novinka, která osloví především tvůrce živých videí. Nabízí několik praktických možností tvorby a správy obsahu, kontrolu kvality vysílání i interaktivní prvky.

Live Producer je nová platforma pro živá vysílání na Facebooku, která používá softwarový i hardwarový kodér. Na jednom místě tu najdete vše pro správu živých vysílání. Na obrázku vidíte rozhraní a podobu platformy.

Levý sloupeček nabízí několik možností pro tvorbu a sdílení videí. V horním menu jsou zase rychle k dispozici klíčové funkcionality, jako je nastavení vysílání, metriky kvality či ankety.

Výhodou této platformy například je, že si tu můžete naplánovat živé vysílání, aniž byste museli vytvořit samostatnou událost. Můžete si také různě nastavit vysílání i možnosti sledování pro diváky.

Současně můžete kontrolovat kvalitu zvuku a obrazu. Pomohou vám metriky, jako je přenosová rychlost videa, snímkovací frekvence nebo přenosová rychlost zvuku. V další záložce pak můžete jednoduše vytvářet ankety a hlasování.

Kromě videí lze skrze platformu streamovat hry, což ocení tvůrci herního obsahu, pro které Facebook v poslední době připravuje spoustu novinek.

Live Producer Facebook zavádí postupně, je tedy možné, že ho ještě nemáte k dispozici.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře