Facebook zavádí přenos fotografií a videí do Google fotek

13. 12. 2019Novinky

Pokud i vy zápasíte s neustálým ukládáním a opakovaným nahráváním fotek mezi Facebookem a Googlem, teď vám svítá na lepší časy! Vzniká totiž nový nástroj, který umožní přenášet fotografie a videa z Facebooku do Google fotek.

Novinka je součástí programu Data Transfer Project. Jedná se o dohodu mezi společnostmi Facebook, Google, Microsoft a Twitter, která usnadňuje přenos informací mezi zmíněnými platformami. Facebook uvádí, že nová přenositelnost dat s Googlem nakonec uživatelům poskytne větší kontrolu nad svými médii. Propojení s dalšími platformami by mělo následovat.

Nástroj najdete v nastavení Facebooku v sekci Vaše informace na Facebooku na místě, kde si můžete své informace kdykoliv prohlédnout a stáhnout. Soukromí při přenosu bude prioritou a všechna data budou bezpečně šifrovaná. Před zahájením přenosu vás síť vyzve k zadání hesla.

Facebook uvedl, že jako první budou moci nástroj vyzkoušet uživatelé v Irsku a v první polovině roku 2020 ho otevře všem globálně.

Zdroj: Facebook

A co přinese tato inovace vám? Sdílení médií mezi Facebookem a Googlem výrazně zjednoduší proces vaší práce a hlavně zefektivní komunikaci mezi vámi a například vaší marketinovou agenturou.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře