Facebook zavádí skupinové Stories po celém světě

18. 12. 2018Novinky

Stories ve skupinách na Facebooku pomáhají prohloubit komunikaci v komunitě. Proto je teď sociální síť nabídne všem skupinám bez omezení. Od teď můžete své příběhy sdílet s ostatními členy. K dispozici jsou i rychlé emoji odpovědi. Správci skupin zase získají lepší nástroje pro správu Stories.

Facebookové skupiny jsou velmi populární nejen mezi uživateli, ale využívají je pro své podnikání i mnohé firmy. Facebook Groups jsou typické neformálním způsobem komunikace a sjednocují uživatele se stejnými zájmy. Jejich potenciál je z hlediska marketingu obrovský. Proto Facebook skupiny stále inovuje a nabízí jim nové nástroje.

Teď několik měsíců testoval skupinové Stories a snažil se najít vhodný způsob, jak správcům usnadnit jejich správu, aby sdílení probíhalo bezpečně.

Administrátoři skupin tak nyní mohou:

  • schvalovat a mazat příběhy před publikováním
  • zakázat některým členům publikování Stories ve skupině
  • vybrat nastavení, kde budou moci Stories publikovat jen správci skupin

Pokud máte Stories ve vaší facebookové skupině už k dispozici, najdete ho pod možností tvorby příspěvků pod názvem „Vaše skupinové Stories“. Poté, co příběh vytvoříte, se zobrazí všem členům dané skupiny, jíž jste členem.

Stories ve skupinách mohou také výborně sloužit pro získání většího počtu členů skupiny. Zároveň jsou zábavným nástrojem, jak sdílet zajímavosti mezi uživateli stejných zájmů.

Facebook bude Stories postupně zavádět do všech skupin a ovládat je budete moci z počítače i mobilních telefonů.

Zajímají vás Stories ve Facebook skupinách? Podívejte se i na toto video.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře