Facebook zavádí video do Messengeru

11. 9. 2016NávodyNovinky

O tom, že Facebook má video rád, jsme napsali už spoustu článku. Nejnovějším počinem je zařazení spotů do komunikační aplikace Messenger. Takzvané Instant Video umožní přidávat živé spoty v reálném čase, což by mělo zvýšit interaktivitu konverzace mezi uživateli.

Facebook se snaží co nejvíce personalizovat komunikaci lidí na sociální síti i v rámci jeho mateřských aplikací. Teď přišel na řadu Messenger. Video hovory jsou na Facebooku ještě relativně mladá záležitost. Facebook si ovšem uvědomil, že spojení video kamery a internetového připojení, jež jsou v obou případech dostupné na mobilním zařízení, které nosíme pořád při sobě, může přinést ovoce. Video se totiž stává součástí všedního života.

Instant Video je tak jen dalším logickým a strategickým krokem. Facebook chce uživatelům umožnit přenášet zážitky, emoce a zprávy autenticky, v reálném čase a bez ohledu na čas nebo místo. Instant Video na Messengeru se vám může hodit například pro sdílení momentek s přáteli, pomoc při rozhodování, zda si koupit tuto věc nebo jinou, nebo jen ukázku vaší reakce na dané sdělení.

Jak to funguje?

V první řadě je nutné, aby oba uživatelé měli nainstalovanou nejaktuálnější verzi Messengeru pro iOS nebo Android. Následně v otevřené konverzaci kliknete na ikonku videa v pravém horním rohu, která vám umožní sdílení real-time spotu.

Video je defaultně nastaveno bez zvuku, ale můžete ho snadno zapnout. Vaše nahrávka se po ukončení objeví chronologicky mezi příspěvky konverzace tak, jak jste zvyklí od běžného textu. Zatímco spot sledujete, můžete psát a posílat zprávy. Díky tomu konverzace plynule pokračuje.

messengerinstantvideohowto-1

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře