Facebook zavede do Messengeru živé přenosy

21. 3. 2018Novinky

Živé vysílání v Messengeru by už brzy mohlo být realitou. Facebook dosud tuto funkcionalitu testoval a nyní oznámil, že ji nechá vyzkoušet i několika vybraným stránkám. A pokud budou spokojené, rozšíří ji celé veřejnosti.

V prosinci Facebook testoval nástroj, který umožní firmám prostřednictvím Messengeru posílat automatizované zprávy v podobě živého přenosu. Brzy se ukázalo, že firmy jsou schopné vytvářet si vlastní uvítací zprávy obsahující text, video nebo obrázek a přidat do nich také nabídku možností, jak na tyto zprávy odpovědět.

Ačkoliv se nejedná o chatbota v pravém slova smyslu, může se tak zpráva chovat. Záleží na úrovni konverzačních schopností. Na veřejnost dokonce unikl i název tohoto nástroje – Broadcast Composer.

Facebook nyní umožnil procentu stránek malých podniků z USA, Mexika a Thajska si funkcionalitu vyzkoušet na vlastní kůži a s vlastními fanoušky. Posílat zprávy v podobě živého přenosu mohou zatím jen těm uživatelům, se kterými v minulosti již konverzovali. Limitovaný je také počet zpráv, které můžete poslat za měsíc.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře