Facebook zavedl nové možnosti grafiky videí u profilů

9. 4. 2018Novinky

Na Facebooku se objevila nová aktualizace, která nabízí možnost zvolit si předdefinovanou grafiku úvodní fotografie u profilu.

Na svůj osobní profil si stále můžete nahrát vlastní fotografii, ale pokud ho chcete učinit ještě zajímavějším, vyberte si z kreativních pozadí nazvaných Cover Artwork. U profilu stačí kliknout na možnost „Aktualizovat úvodní fotku“, poté na možnost „Vybrat grafiku“ a zobrazí se vám přehled uložené grafiky fotografií i videí.

Jedná se o malou, ale zajímavou aktualizaci, která nabízí nové a svěží varianty prezentace. Facebook tím pokračuje v kreativních cover fotkách podobně, jako když loni v srpnu spustil možnost vkládat do úvodu 360° fotografie.

V Cover Artwork galerii není zatím k dispozici velké množství videí. Aktualizace se ale setkává s pozitivními ohlasy, tak nezbývá než čekat na rozšíření galerie a větší možnost výběru.

Už i některé facebookové stránky mají možnost používat jako úvodní prezentaci fotografie a videa ve větším formátu, viz tato ukázka.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře