Facebook zjednodušil vkládání videí na web

22. 12. 2015Novinky

Videa na Facebooku hrají v letošním roce hlavní roli. Aktuální novinkou je vylepšení dvou nástrojů pro jejich vkládání na webové stránky. Seznamte se s API pro videopřehrávač a rozšířenou podporou standardu oEmbed.

Že to Facebook s videi myslí opravdu vážně, dokázal letos už mnohokrát. V poslední době například umožnil ověřeným stránkám nahrávat živá videa, ukázal tipy na zlepšení výkonu videí nebo zavedl nový bidovací systém pro videa.

A protože jeho nejnovějším cílem je co nejefektivněji propojit sociální síť s webovými stránkami firem, představil dvě novinky: API pro embedovací videopřehrávač a novou podporu pro standard oEmbed.

API pro přehrávač vložených videí

Interaktivní videopřehrávač, který nabízí možnost vložit video na web, představil Facebook už na začátku roku. Teď ho ale navíc obohatil o API. To pomáhá snáze vkládat videa na stránky, umožňuje větší kontrolu i přizpůsobení přehrávače tak, aby videa lépe seděla cílovému publiku. Součástí nového API je mimo jiné:

  • automatické přehrávání videa (se zvukem nebo bez)
  • nastavení hlasitosti
  • playlist
  • ovládací prvky
  • řešení náhodných chyb
  • uživatelská tlačítka a náhledy

Jako obvykle se vám také ukáže synchronizovaný počet zhlédnutí, abyste věděli, kolik lidí se na vaše video podívalo. Prozkoumejte nastavení přehrávače a podívejte se, co všechno dokáže:

Posted by Facebook for Developers on Friday, December 11, 2015

oEmbed

oEmbed je otevřený standard, který pokrývá všechny technické detaily požadované pro vkládání videí, fotek, postů nebo odkazů z Facebooku na webové stránky pomocí jednoduchého zkopírování a následného vložení URL adresy.

Podporu oEmbed je nyní možné vytvořit pro libovolný redakční systém (CMS). Jakmile vaše CMS jednou podporuje oEmbed, můžete se rozloučit s printscreeny nebo změnami kódů a přivítat rychlé vkládání postů a videí. Jak detaily implementovat, se dozvíte v nápovědě Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře