Facebook zjednodušuje rychlé reakce na příspěvky

11. 4. 2019Novinky

Zájem uživatelů je pro Facebook na předních místech. Proto přidává jednoduchou možnost reagovat na zveřejněné fotky nebo videa v mobilní aplikaci Facebooku rychleji.

Doteď platilo, že když jste chtěli přidat k příspěvku reakci, museli jít extra do ikonky „Like“, která se nachází ve spodní části příspěvku, a odtud emotikon vybrat. Nyní vám tento krok Facebook ušetří.

Můžete totiž kliknout kamkoliv do příspěvku, podržet a rovnou se zobrazí nabídka reakcí. Vyberete nejvhodnější a snadno a rychle ji přidáte. Podobně je to i s komentáři.

Jedná se sice o drobnou aktualizaci, ale Facebook věří, že díky tomu vzroste počet odpovědí u příspěvků a tedy i engagement.

Někteří uživatelé také zaznamenali návrat drobného hlasovacího nástroje u komentářů, se kterým Facebook experimentoval zhruba před rokem, nakonec od něj ale upustil. Je možné, že nyní Facebook znovu prozkoumává potenciál růstu engagementu a tato funkcionalita ohlásí comeback.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře