Facebook zveřejnil pravidla obsahu pro bezpečnost komunity

12. 6. 2018Novinky

Facebook představil 25stránkový dokument s kritérii a příklady obsahu, který je a není na sociální síti povolený. Cílem je ujasnit pravidla a odstranit z komunity uživatelů násilí, obtěžování, terorismus, krádež duševního vlastnictví či nenávistné projevy.

Tato pravidla budou pro veřejnost přeložena do více než 40 jazyků. V současné době pro Facebook pracuje více než 7 500 recenzentů obsahu, což je o 40 % více, než tomu bylo před rokem. Moderátoři obsahu získají navíc nonstop přístup k poradenství a ke zdrojům, jelikož mnohé situace mohou být komplikované a choulostivé. Kromě týmu recenzentů obsahu Facebook používá k odhalování a odstraňování obsahu i umělou inteligenci.

Kompletní dokument s pravidly je k dispozici v zásadách komunity Facebooku a řeší body jako:

  • Násilí a kriminální chování
  • Bezpečnost
  • Nepřípustný obsah
  • Integrita a autentičnost
  • Respektování duševního vlastnictví

Facebook plánuje upravit i proces odvolání odebrání obsahu. Doposud mohli uživatelé požádat o přezkoumání rozhodnutí o odstranění stránky, profilu nebo skupiny. Nyní Facebook upozorní uživatele na to, že jejich obsah byl odebrán, s uvedením motivu odstranění.

Uživatelé budou mít po dobu 24 hodin k dispozici možnost „Request Review“, kde budou moci požádat o kontrolu obsahu. Facebook bude také rozšiřovat fóra standardů komunity v Německu, Francii, Velké Británii, Indii, Singapuru a USA.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře