Facebook zveřejnil report o TOP tématech roku 2020

31. 12. 2020Novinky

Facebook zveřejnil každoroční report, který nastiňuje klíčová témata a trendy, o které se uživatelé v uplynulém roce na sociálních sítích nejvíce zajímali. Přehledy mohou skvěle posloužit marketingovým účelům firem a značek.

Facebook prozkoumal tisíce témat, o kterých uživatelé diskutovali na jeho platformě a poprvé v historii těchto reportů také na Instagramu. Z toho vznikl 40stránkový dokument, který mapuje osm trhů světa (z Evropy to jsou Velká Británie a Německo).

Facebook zkoumal témata z oblasti vzdělávání, technologií, životního stylu a volného času. Každé téma zahrnuje regionální členění a poskytuje přehled o vývoji diskuse v čase. Porovnat si témata můžete také pomocí interaktivního nástroje Hot Topics.

Zdroj: Facebook

Tyto přehledy jsou velmi užitečným podkladem pro marketéry, protože mohou lépe porozumět svému publiku a smysluplně se s ním v budoucnu propojit.

Podívejte se na celý report nebo si přečtěte další zajímavosti na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře