Facebook zveřejňuje novou zprávu o kontrole obsahu

3. 12. 2019Novinky

I přes všechna bezpečnostní opatření se sociální sítě neustále potýkají s aktivitami uživatelů, které porušují zásady komunity. Ať už se jedná o tvorbu falešných profilů, fake news, nebo nevhodný obsah. Facebook v této souvislosti vydal v pořadí již čtvrtou zprávu o transparentnosti, která ukazuje, jak platforma postupuje v případě porušení pravidel.

Facebook neustále zdokonaluje automatické detekční systémy a metody rozpoznání špatného obsahu. Oficiální zpráva na toto téma zahrnuje několik zajímavých čísel a ukazuje pokrok oproti minulým obdobím:

  • Facebook vykazuje vyšší míru v rozpoznávání obsahu, který se týká drog, střelných zbraní, nahoty a vykořisťování dětí.
Zdroj: Facebook
  • V prvním čtvrtletí 2019 Facebook odstranil 5,8 milionů příspěvků, které porušovaly práva dětí, a ve třetím čtvrtletí 2019 až 11,6 milionů takového obsahu.
  • Bohužel neustále vzrůstá i počet falešných účtů. V roce 2019 Facebook odstranil 5,4 miliard falešných profilů.  Jejich detekce se zlepšila, ale obecně se tento počet zvýšil o 3,8 miliard oproti loňskému roku. Facebook uvádí, že zhruba 5 % účtů z celé jeho komunity je falešných.
Zdroj: Facebook
  • Facebook také uvedl, že se zvyšuje i počet odstraněného obsahu, který souvisí se sebevraždami nebo sebepoškozováním.
Zdroj: Facebook
  • Facebook se více zaměřuje i na boj proti obsahu s teroristickou tematikou, do kterého investuje více finančních prostředků.

Pokud se chcete o problematice dozvědět více, prostudujte si kompletní zprávu.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře