Facebook zvyšuje úsilí v boji s falešnými zprávami

19. 7. 2018Novinky

Každý den se na Facebooku zveřejní více než miliarda příspěvků. Zkontrolovat všechny je téměř nemožné, proto sociální síť neustále vylepšuje techniky rozpoznávání falešných zpráv i podvodných účtů tak, aby byla jeho kontrola co nejplošnější a nejefektivnější. Kontrola probíhá kombinací technologií a lidské síly. Facebook nyní představuje nové aktualizace týkající se této problematiky.

Facebook rozšířil program na území 14 zemí a zaměřil ho na větší faktické kontroly fotografií a videí. Jedním z největších problémů v boji proti dezinformacím je to, že se projevují odlišně v různých typech obsahu a v různých zemích.

V první řadě se jedná o obsah, který je zmanipulovaný. To může být například video, které je upravené tak, aby zobrazovalo něco, co se ve skutečnosti nestalo. Dále to může být obsah vyjmutý z kontextu, jako je fotografie z nějaké tragédie, která je připojená k článku s jiným konfliktem.

Facebook se proto rozhodl přistoupit k opatřením, mezi něž patří:

  • Rozšíření kontroly na nové země
  • Rozšíření faktické kontroly videí a fotografií
  • Nové techniky kontroly včetně identifikace duplikátů a kontroly stížností
  • Nová opatření proti uživatelům, kteří opětovně porušují pravidla Facebooku
  • Vylepšení míry transparentnosti ve spolupráci s univerzitními pracovníky

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




Kontrolu dělí Facebook na 3 části:

  • Odstraňování účtů a obsahu, které porušují zásady Facebooku
  • Snížení distribuce falešných zpráv a finančních pobídek k jejich vytvoření
  • Informování uživatelů a jejich zahrnutí do kontroly tím, že označí podezřelé příspěvky
Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře