Horizon Worlds jsou poprvé dostupné v Evropě

16. 6. 2022Novinky

VR svět Horizon Worlds, na kterém Meta v poslední době intenzivně pracuje, poprvé přichází i do Evropy. Kromě USA a Kanady ho budou mít nově k dispozici také uživatelé ve Velké Británii. V blízké budoucnosti se tak dostane i do dalších evropských zemí.

Prostředí Horizon Worlds umožňuje uživatelům vytvářet vlastní interaktivní virtuální světy s řadou 3D objektů a nástrojů, které mohou využít k jejich budování.

Meta v tomto směru neustále přidává novinky – v únoru zavedla několik nástrojů pro kreativu, v květnu pak spustila první knihovnu předmětů, které mohou tvůrci kdykoliv použít. Navíc vyčlenila 10 milionů dolarů na pomoc tvůrcům při rozjezdu jejich světů.

Zdroj: Meta

Právě knihovna by měla hrát velkou roli v další fázi metaverza. Meta se totiž snaží pomoci i firmám a značkám, které mohou vytvářet 3D modely jejich produktů pro lepší zobrazení v elektronickém obchodě. Ty pak mohou být k dispozici také v Horizon Worlds, kde je uživatelé mohou použít ve svých projektech. Díky tomu firmy získají nové možnosti propagace.

Meta rovněž představila nový hlasový režim ve VR, který uživatelům umožní zvolit si, zda chtějí slyšet ostatní uživatele mluvit, či nikoliv.

Zdroj: Meta

Kromě toho budou k dispozici nová vyskakovací upozornění, která se zobrazují lidem, jež se v prostoru chovají rušivě. A k dispozici bude také funkce osobní hranice, která vám umožní udržet si odstup od ostatních avatarů.

Zdroj: Meta

Podrobnosti o Horizon Worlds zjistíte na blogu Mety nebo v tomto videu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře