Instagram odstranil umístění reklam ve videích

11. 4. 2022Novinky

V aplikaci Instagramu už není k dispozici možnost umístění reklam ve videích. Instagram tak dává inzerentům na vědomí, že již nemohou používat spoty ve streamu sociální sítě. Jako alternativu navrhuje použít placement Reels.

Už loni v říjnu oznámil Instagram širší sloučení své nabídky videí a konec samostatné platformy IGTV. Od té doby se dalo předpokládat, že přestane podporovat i umístění reklam ve streamu.

Že se tento krok skutečně chystá, pak Instagram potvrdil letos v březnu. A nyní k němu došlo.

Instagram totiž plánuje sjednotit všechna svá videa do konsolidovanějšího, scrollovatelného feedu. Už dneska testuje nový, full-screenový formát, který by zahrnoval statické příspěvky, videa, Stories i Reels. To jde ruku v ruce s prohlášením, že v roce 2022 chce Instagram zdvojnásobit zaměření na video a všechny video formáty sloučit kolem Reels.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře