Instagram popírá, že omezuje dosah příspěvků

27. 2. 2019Novinky

Na Instagramu se začaly objevovat informace, že platforma omezuje dosah příspěvků a ukazuje je jen 7 % vašich followerů. Instagram toto tvrzení popírá a vyjádřil se k ní oficiálně v jednom ze svých tweetů.

Instagram objasnil, že v poslední době neprováděl žádné změny ve svém algoritmu a že nikdy neskrýval příspěvky účtů, které uživatel sleduje. Pokud budou mít uživatelé pochyby, mají si zkusit ve feedu scrollovat dostatečně dolů a narazí na všechny fotografie a videa.

Instagram vysvětluje, že pořadí příspěvků ve feedu je ovlivněno úrovní interakce uživatele. Obsah se zobrazuje podle potenciální míry angažovanosti a nikoliv podle chronologického pořadí, jako tomu bylo dříve.

Pokud ale sledujete velké množství účtů a na některé pravidelně nereagujete, mohou se vám tyto profily zobrazovat méně. Algoritmus Instagramu klade velký důraz na interakce, protože chce být platformou, která bude rozvíjet komunikaci a tvořit komunitu.

Instagram přijal algoritmický postup zobrazování od Facebooku v červnu 2016. Studie Instagramu uvádí, že před zavedením algoritmu uživatelé vynechali v průměru 70 % příspěvků z instagramového feedu a 50 % příspěvků od svých přátel. Po změně algoritmu ale uživatelé vidí až 90 % obsahu.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře