Instagram posiluje boj proti šikaně a dezinformacím

10. 1. 2020Novinky

Facebook i Instagram pracují několik posledních let na tom, aby jejich platformy byly bezpečným prostředím, a snaží se pomocí svých technologií i manuální kontroly zamezit fake news, dezinformacím, šikaně a dalšímu chování, které porušuje pravidla komunity. Nyní Instagram přichází s novými procesy v boji proti šikaně a nepravdivému nebo zavádějícímu obsahu.

Instagram rozšiřuje boj proti šikaně i na obsah příspěvků

Instagram se dříve zaměřoval v problematice šikany hlavně na znění komentářů. Nyní si ale posvítí i na obsah samotných příspěvků. Nová funkce bude varovat uživatele, pokud budou jejich příspěvky urážlivé.

Roboti umělé inteligence budou analyzovat znění textu a když najdou velkou shodu s obsahem, který byl v minulosti již nahlášený, dostane uživatel, který chce příspěvek zveřejnit, upozornění. Uživatel si může nastudovat k problematice více informací, post upravit nebo ho i přes všechno sdílet v původním znění. Zde ale dochází k riziku, že ho mohou uživatelé nahlásit nebo ho může Instagram zablokovat.

Funkce je nyní k dispozici ve vybraných zemích a brzy ji bude sociální síť rozšiřovat celosvětově.

Source: Techcrunch

Instagram označí zavádějící obsah

Instagram zpřísňuje kontrolu dezinformačního obsahu a jeho technologie budou intenzivněji pracovat na detekci příspěvků, které budou obsahovat zavádějící a nepravdivé zprávy. Pokud Instagram rozpozná, že se jedná o obsah s nepravdivou informací, zobrazí se upozornění s touto zprávou a uživatel ho uvidí překrytý – viz obrázek níže. Poté je možné kliknout na tlačítko See Why (Podívat se proč) a zobrazí se vysvětlení, proč Instagram příspěvek skryl.

Source: Endgaget.com

Do programu boje proti fake obsahu zahrnuje i příspěvky, které uživatelé sdílí z Facebooku na Instagram. Ty, které označil již Facebook za zavádějící, budou automaticky označeny i po přesdílení na Instagramu.

U uživatelů, u kterých bude Instagram opakovaně používat toto opatření, omezí dosah jejich obsahu v Instagram Explore a ve vyhledání pod hashtagy.

Facebook informoval své uživatele již před časem, že probíhá testování této funkce, a nyní rozšiřuje svůj systém kontroly celoplošně.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře