Instagram poskytne omezení obsahu podle věku

8. 1. 2020Novinky

V nedávné době zavedl Instagram kontrolu věku pro uživatele, kteří si registrují nový účet na platformě. Nyní přichází s funkcí, kde si mohou firemní profily a tvůrci nastavit minimální věk uživatelů, kteří tu uvidí jejich obsah, příspěvky a Stories.

Pokud chcete novou funkci na svém účtu zapnout, musíte ho mít přepnutý na firemní. Poté přejděte vpravo nahoře na symbol Nastavení, klikněte na Firma a vyberte čtvrtou položku Minimální věk.

Následně se vám zobrazí stručný popis funkce a uvidíte dvě varianty nastavení minimálního věku:

  • V prvním případě si můžete vybrat jediný výchozí minimální věk pro všechny uživatele všech zemí. To znamená, že všichni uživatelé, kteří jsou mladší, než je vámi nastavený věk, neuvidí váš obsah.
  • Nebo se můžete rozhodnout pro druhou volbu a nakombinovat minimální věk podle různých omezení v jednotlivých zemích.

Cílem nové funkce je chránit mladé uživatele, by se jim nezobrazoval nevhodný obsah vzhledem k jejich věku. Firmám chce Instagram dát větší kontrolu nad tím, kdo bude mít přístup k jejich obsahu.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře