Instagram pracuje na nové dvoufaktorové autentizaci

21. 8. 2018Novinky

Instagram vytváří nový dvoufaktorový ověřovací systém, který nebude využívat SIM karty mobilního telefonu. Bude tak bránit útokům hackerů a případné ztrátě instagramových účtů. Nový systém by měl fungovat s aplikacemi zabezpečení třetích stran, jako je Google Authenticator nebo Duo Mobile.

Doposud se účty Instagramu ověřovaly pomocí dvoufaktorové autentizace skrze SMS zprávy. Tento typ ověření zavedl Instagram v roce 2016 a funguje tak, že při resetování hesla přijde přihlašovací kód pomocí SMS.

Hackeři ale mohou telefonní číslo ukrást a importovat ho na svou SIM kartu. Aby nedocházelo k případným útokům, Instagram se rozhodl posílit zabezpečení účtů novým způsobem ověření.

Nový systém ověřování bude používat autentizační aplikace třetích stran, které vygenerují kód podobný kódu OTP.  Tento kód nepůjde generovat na jiném telefonu v případě, že hacker přenese telefonní číslo uživatele na svou SIM kartu.

Instagram nové dvoufaktorové ověřování testuje a je k dispozici zatím jen vybranému vzorku uživatelů.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře