Instagram pracuje na novém nástroji Stop Motion pro Stories

1. 7. 2019Novinky

Instagram vyvíjí novou funkci pro Stories s názvem Stop Motion, pomocí které můžete na základě pořízených snímků vytvořit videa. Ta jsou na sociálních sítích velmi úspěšným formátem, a proto se Instagram snaží vyvíjet nové nástroje, které pomohou uživatelům s jejich tvorbou snadným a efektivním způsobem.

V menu Instagram Stories v hlavní navigaci budete mít možnost vidět tlačítko s názvem „Stop Motion“. Před fotoaparát telefonu umístíte předmět a po stisknutí funkce zachycujete na sebe navazující snímky. Z nich se potom může vytvořit jednoduché video.

Po pořízení fotografie se na obrazovce objeví „stín“, který ukazuje předcházející snímek, takže můžete snadno určit správné umístění předmětu a následný pohyb. V testovací verzi je možné vytvořit zatím deset snímků.

Nový nástroj bude přínosný například pro firmy a marketingové agentury, které budou moct vytvořit v Instagram Stories velmi jednoduchou cestou malý videoklip, aniž by musely pořizovat opravdové video. Stop Motion umožní například snadnou prezentaci produktů ze všech stran a úhlů. Funkci lze použít i pro zachycení osob při předstíraném pohybu. Fantazii a kreativitě se meze nekladou.

Funkce je ve stádiu vývoje a testování, není zatím jasné, kdy ji Instagram oficiálně zavede.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře