Instagram představil Stories Highlights a Stories Archives

12. 12. 2017Novinky

Instagram opět přichází s několika novinkami. Firmám i uživatelům před Vánoci nadělí možnost umístit ty nejlepší Stories na svou profilovou stránku a vytvořit z nich zajímavé album, které nezmizí. Příběhy bude navíc ukládat automaticky.

Příspěvky, které vytváříte v podobě oblíbených Stories, nyní narozdíl od dosavadní praxe po 24 hodinách nezmizí. Naopak si je budete moci ukládat na profilové stránky Instagramu, kde zůstanou trvale. Novinka se nazývá Stories Highlights a představuje album těchto starých příspěvků, které Instagram automaticky uloží do vašeho soukromého archivu, který bude nově součástí všech profilů.

Co je Stories Archive

Archiv má typickou ikonku, kterou najdete na svém profilu. Tam se vám uloží všechny Stories, které zveřejníte. Pokud nechcete, aby se vám Stories automaticky ukládaly, lze tuto funkcionalitu zrušit a vybírat mezi příspěvky manuálně.

V archivu se příběhy řadí od nejnovějších. U každého také najdete datum zveřejnění pro lepší orientaci. V archivu můžete jednotlivé Stories sledovat, přidávat je do běžných Stories anebo Highlights a sdílet je jako příspěvek.

Jak vytvořit Stories Highlights?

Stories Highlights se objeví ve vodorovném carousel řádku nahoře profilové stránky, přímo nad galerií fotek a videí, které zveřejňujete do hlavního feedu Instagramu. V tomto řádku klikněte na ikonku „New“ nalevo. Odtud si můžete vybrat kterýkoliv příběh ze svého archivu a vytvořit album. Album lze také pojmenovat a vybrat náhledový obrázek.

Jakmile skončíte, highlight se objeví v kolečku na profilu a zůstane tam do té doby, než se rozhodnete ho smazat. Počet Stories Highlights je neomezený. Highlights můžete také snadno upravovat.

A co Stories Highlights přinesou firmám?

Je to nová výzva pro tvorbu kreativnějších a kvalitnějších příběhů, která může přivést nové followery a zaujmout lépe než běžné příspěvky. Podle Instagramu se totiž až 200 milionů lidí podívá alespoň na jednu business stránku denně, přitom dvě třetiny těchto uživatelů danou značku nesleduje.

V rámci Stories Highlights však Instagram zatím neplánuje zobrazovat reklamy a ani firmy nebudou moci do těchto příspěvků ukládat inzerci.

Obě novinky jsou již dostupné v aplikaci Instagramu verze 25 na platformě iOS i Android.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře