Instagram přidá do Reels lokalitu

23. 2. 2023Novinky

Instagram začal testovat nový způsob, jak zajistit větší transparentnost obsahu Reels. Nově do videí přidá lokalitu profilu, který daný klip vytvořil, což by mělo pomoci snáze odhalit potenciální dezinformace.

Instagram nově u některých videí Reels poskytuje informace o poloze, protože se stává, že účty uvádějí uživatele v omyl ohledně místa, kde se nacházejí.

Tlačítko Zjistit více, které se ve videu zobrazí, vás přesměruje na stránku o šíření nepravdivých informací, kde jsou popsána veškerá opatření, která Instagram zavádí a používá v boji proti dezinformacích v aplikaci.

Zdroj: Salman Memon

Meta věří, že tím pomůže rozptýlit vliv zahraničních subjektů nebo alespoň upozornit uživatele na to, že skupiny mimo určitý region mohou chtít ovlivnit názor na určitá témata. Tím, že se místo uvede na začátku, se přidá další úroveň důležitého kontextu, díky čemuž by pro uživatele mohlo být jednodušší odhalit potenciální dezinformace.

Meta v posledních letech přidala řadu prvků pro boj s dezinformacemi – například možnost označit falešné informace, možnost odstranit pochybné příspěvky z vyhledávání či automaticky smazat zavádějící příspěvky ve skupinách, omezení dosahu zavádějících příspěvků a proaktivní detekci pomocí umělé inteligence.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře