Instagram přidal do Stories nástroj Emoji Slider

28. 5. 2018Novinky

Instagram Stories nabízejí nový interaktivní nástroj nazvaný Emoji Slider, který dává uživatelům možnost odpovídat na otázky hlasováním. Samolepka Emoji posuvníku je nový zábavný způsob, který má motivovat uživatele k reakcím na příspěvky, vtáhnout je do příběhu a zvýšit angažovanost Stories.

Chcete-li do Stories přidat ikonu posuvníku, stačí pořídit fotografii a zvolit v nabídce nástrojů Emoji Slider. Umístit ho můžete kamkoliv. Poté vás Instagram vyzve, abyste napsali otázku a vybrali emoji, které bude nejlépe odpovídat vaší náladě či charakteru otázky. Motiv si lze vybrat z několika nejoblíbenějších emoji nebo si můžete zvolit libovolný obrázek ze standardní nabídky vaší knihovny.

Z pohledu uživatele je Emoji Slider zábavná aktivita. Když ho v příběhu uvidíte, stačí posunout emoji doleva nebo doprava a sledovat jeho animaci při rozhodování. Jakmile uvolníte emoji a nastavíte odpověď, zobrazí se vám současný průměr toho, jak ostatní doposud reagovali.

Pokud jste zadavatelem otázky, můžete si zobrazit výsledky hlasování ve statistikách Stories, kde uvidíte jméno uživatele a míru hlasování. Pokud budete Instagram Stories crosspostovat, Emoji Slider se na Facebooku bohužel nezobrazuje dobře. Je proto lepší příspěvky s funkcí Emoji Slider na Facebook neposílat.

Pomocí Emoji Slideru chce Instagram přidat do kontextu více emocí, pomoci uživatelům pochopit tón vašeho dotazu a podnítit je k reakci. Fantazii se přitom meze nekladou. Uživatelů se můžete zeptat, jak se jim například líbí váš produkt nebo jaké pokrmy mají rádi. Nejen že vtáhnete komunitu do děje, ale můžete prozkoumat její preference,  chování i zpětnou vazbu na vaše produkty či služby.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře