Instagram přidává aktualizaci reálného stavu připojení

9. 8. 2018Novinky

Spojení lidí v reálném čase je cílem mnoha sociálních sítí a i Instagram přidává ikonu, která ukáže váš aktivní stav, pokud jste online. Uživatelé se tedy mohou spojit s administrátory stránek v momentě, kdy je uvidí aktivní.

Zavedení této aktualizace má za účel zvýšit angažovanost, jelikož vzniká možnost okamžité interakce s osobou/stránkou, kterou uživatel kontaktuje. Statistiky uvádějí, že uživatelé komunikují z 85 % se stejnými přáteli, proto se snaží Instagram zjednodušit jejich komunikaci a více je zapojit do aplikace.

Novou funkci naleznete v seznamu kontaktů v záložce „Direct Message“. U kontaktu se zobrazí zelená tečka, která ukáže, kdy je uživatel připojený a je aktivní. Indikátor zelené tečky se zobrazí i při sdílení příspěvku přátelům, pokud jste si s nimi psali skrze direct message.

Stav aktivity je možné vypnout v nastavení soukromí.

Instagram o této aktualizaci hovořil už v lednu, kdy probíhala první testování. I Facebook a Messenger testují nové nástroje pro sdílení videí, které uživatelům umožňují okamžité interakce. Komunikace v reálném čase je pro platformy Facebooku jednou z priorit.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře