Instagram přidává dynamické profilové fotky

8. 2. 2023Novinky

Instagram zavádí novou funkci, která umožňuje přidat alternativní profilovou fotografii avatara, kterou pak můžete ve streamu „obracet“.

Nové dynamické profilové fotografie, jak je Instagram nazývá, obsahují váš běžný obrázek společně s alternativním zobrazením avatara. Tuto novinku Meta zavádí, aby zvýšila zapojení a také pomohla uživatelům lépe si zvyknout na to, že se v aplikaci představují v digitální podobě.

Vzhledem k tomu, že se Meta snaží začlenit své uživatele do rostoucího metaverza, lze očekávat, že bude podporovat používání avatarů na více místech. Právě digitální podobizny budou hrát ve virtuálním světě zásadní roli. Proto teď k používání avatarů přistoupil také Instagram.

Meta postupně vyvíjí své 3D avatary právě s ohledem na širší interakci v metaverzu. Chce také, aby si uživatelé mohli své digitální dvojníky co nejvíce přizpůsobit, takže je můžete oblékat a upravovat podle vlastního uvážení.

Cílí tím především na mladší uživatele, kteří jsou už dnes zvyklí pomocí avatarů komunikovat v herních světech. Z toho logicky vyplývá, že pro tyto uživatele bude s přibývajícím věkem stále přirozenější zapojovat se prostřednictvím digitálních postav.

Meta také přidala řadu samolepek avatarů a jiných nástrojů, aby se uživatelé s tímto procesem lépe seznámili. Dynamické profilové fotografie jsou jen dalším krokem.

Jak na to?

Chcete-li přidat obrázek avatara na druhou stranu profilové fotky na Instagramu, vyberte v aplikaci na profilové stránce možnost Upravit profil. Tady se v horní části obrazovky zobrazí nová možnost upravit obrázek nebo avatar.

Zdroj: Social Media Today

Pokud nemáte aktivního avatara, Instagram vás provede procesem jeho vytvoření a přidá ho na druhou stranu vašeho profilového obrázku. Když pak lidé navštíví váš profil, obrázek se automaticky překlopí (jakmile tuto možnost aktivujete).

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře