Instagram přidává nová oznámení do webových prohlížečů i aplikace Lite

24. 10. 2018Novinky

Pokud se nyní do Instagramu přihlásíte pomocí aplikace Instagram Lite nebo prohlížeče Chrome, a to z jakéhokoliv zařízení, budete dostávat nová oznámení a získáte lepší přehled o dění na sociální síti. Tato aktualizace se hodí správcům firemních instagramových profilů, kteří pracují hlavně na desktopu.

Instagram postupně přidává více nových nástrojů i do webové verze aplikace. Její obsah a funkcionality jsou však oproti mobilní verzi stále velmi omezené. Webové rozhraní umožňuje pouze založit a upravit profil a zobrazovat a komentovat obsah. Mnohé pokročilé funkce, tvoření příspěvků, Stories nebo posílání zpráv jsou k dispozici jen na mobilních zařízeních.

Přesto existuje řada firem a agentur, pro které by bylo jednodušší využívat Instagram plnohodnotně i na stolních počítačích. Toto by tak mohl být malý krůček kupředu.

Nová oznámení se zobrazí, pokud se na Instagram přihlásíte z prohlížeče Chrome. Po spuštění Instagramu se objeví obrazovka s dotazem, jestli chcete zapnout odesílání upozornění.

Nová upozornění dostanete, pokud získáte:

  • nové followery
  • nové komentáře
  • nové likes

Stejné aktualizace jsou k dispozici i pro Android v aplikaci Instagram Lite, která je odlehčenou verzí pro telefony s malou pamětí.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře