Instagram přidává nové kreativní nástroje do Reels a Stories

21. 12. 2020Novinky

Instagram zavádí nové nástroje, díky kterým můžete vytvořit ještě kreativnější Stories a Reels. Kromě toho aktualizoval pár stávajících funkcionalit a rozšířil možnosti tagování značkového obsahu.

Reels

Instagram přidal mezi nástroje videí Reels nové možnosti Audio Mix a Voiceover. Ty umožní přidat do spotů doplňkové audio nahrávky, a to jak hlasové, tak hudební. Zároveň nabízí ovládací prvky úrovně zvuku.

K oběma nástrojům se dostanete tak, že kliknete na ikonu mikrofonu v horní části obrazovky, kde video Reels vytváříte.

Zdroj: Matt Navarra

Nový je i vodoznak Reels v levém horním rohu vašich spotů. Instagram tím chce zajistit branding při opětovném sdílení videí.

Zdroj: Matt Navarra

Úpravou prochází také funkcionalita Edit Clips, která nabídne více možností pro úpravu každého prvku, který video obsahuje.

Zdroj: Lindsey Gamble

Instagram také rozšiřuje možnost označování značkového obsahu v Reels, kterou teď má k dispozici více uživatelů.

Stories

Pár novinek přináší také Instagram Stories. Těšit se můžete například z nového módu Photobooth, který umí pořídit několik snímků za sebou.

Zdroj: Amrit Kumar

Instagram testuje i mód Multi-capture, který má prakticky stejné využití, až na to, že nemusíte na tlačítko klikat opakovaně.

Zdroj: Matt Navarra

Mezi nástroje Stories přibyl také Color Filter, díky kterému můžete nastavit intenzitu filtru, který používáte pro své video nebo fotku.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Všechno to jsou drobné aktualizace, které však nabízí nové možnosti, jak zatraktivnit váš obsah ve Stories a Reels.

Instagram zatím nepotvrdil, kdy nástroje začne zavádět globálně.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře