Instagram přidává nové možnosti in-stream plateb

2. 8. 2022Novinky

Meta chce dát svým ambicím v oblasti e-commerce další impuls. Proto spouští platby mezi uživateli a podniky v rámci chatu na Instagramu, což představuje další způsob, jak usnadnit transakce v jejích aplikacích.

Nový proces potěší především malé firmy. Umožní jim totiž požádat o platbu v rámci vlákna zprávy, přičemž uživatelé mohou převést peníze přímo na místě, čímž se zjednoduší nákup.

Pokud tak zákazník bude mít zájem o některý z produktů, které nabízíte, stačí, aby vám poslal zprávu o tom, co se mu líbí.

Odtud si můžete povídat například i o úpravách na míru či barevných variantách. Zákazník poté zadá objednávku přímo v chatu. Ve stejném vlákně bude také moci sledovat svou objednávku a položit vám případné doplňující dotazy.

Zdroj: Meta

Pro dokončení nákupu bude k dispozici nástroj Meta Pay. S aktualizacemi ohledně průběhu zpracování objednávky budete moci uživatele kontaktovat rovněž v daném vlákně konverzace.

Tato varianta nákupů je ideální pro podniky, které se zatím neodhodlaly využívat digitální obchod Shops na Instagramu nebo Facebooku.

Novinka je dostupná zatím pouze firmám v USA. Pokud se nástroj osvědčí, přijde na řadu globální spuštění.

Podrobnosti se dozvíte na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře