Instagram přidává nové nástroje pro kontrolu interakcí u příspěvků

22. 5. 2020Novinky

Instagram přidal nové nástroje, díky kterým mohou uživatelé lépe kontrolovat interakce s jejich obsahem. Nově lze hromadně mazat komentáře a omezit zmiňování v příspěvcích.

Hromadné mazání komentů

Hromadné odstraňování komentářů vám zjednoduší správu diskuse pod příspěvky. Novinka má zabránit dopadu negativních, útočných či jinak nevhodných reakcí. Odstranit na jedno kliknutí můžete až 25 komentářů.

Instagram také umožňuje hromadně zablokovat nebo omezit vybrané účty. Funkcionalitu ocení hlavně uživatelé s širokou základnou sledujících.

Zdroj: Instagram

Jak na to?

  • Klikněte na komentář a tečkovanou ikonu v pravém horním rohu.
  • Vyberte Spravovat komentáře a vyberte až 25 z nich, které chcete smazat.
  • Klikněte na Více možností a vyberte účty, které chcete hromadně zablokovat nebo omezit.

Zmiňování v příspěvcích

Instagram dává také větší kontrolu nad tím, kdo vás může otagovat nebo zmínit (@). Chce tím snížit riziko zneužití účtů.

Zdroj: Instagram

Vybrat si můžete z několika možností, komu povolíte označování v příspěvcích:

  • komukoliv
  • pouze lidem, které sledujete
  • nikomu

Zvolit můžete i variantu Schvalovat označení ručně. Funkcionalitu najdete v nastavení v sekci Soukromí, Interakce a následně Označení.

Více si přečtete na blogu Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře