Instagram přidává nové nástroje pro správu obsahu

9. 2. 2022Novinky

U příležitosti dne bezpečnějšího internetu spouští Instagram několik novinek. Zavádí například nový přehled aktivit, umožní lepší správu obsahu v aplikaci a rozšiřuje přístup k nástroji pro kontrolu zabezpečení.

Vaše aktivita

Po několikaměsíčním testování zavádí Instagram globálně aktualizovaný přehled aktivit, který zahrnuje novou možnost hromadného mazání, což usnadňuje správu zobrazeného obsahu.

Nové centrum poskytne úplný přehled o vaší aktivitě na Instagramu. Najdete tu například informaci o tom, kolik času jste strávili v aplikaci, dozvíte se o interakcích s ostatními, o vyhledávání, které jste provedli, a o obsahu, který jste v průběhu času nahráli (i o tom, který jste nezveřejnili).

Zdroj: Instagram

Odtud můžete snáze spravovat, co mohou lidé na vašem profilu vidět, a to tak, že jednotlivé příspěvky a klipy odstraníte jednoduchým zaškrtávacím procesem. Můžete také archivovat obsah, který si chcete ponechat, ale zároveň nechcete, aby se nadále zobrazoval na vašem profilu.

Kontrola zabezpečení

Kromě toho Instagram zpřístupňuje všem uživatelům aktualizovanou funkci Kontrola zabezpečení.

Kontrola zabezpečení vás provede kroky potřebnými k zabezpečení vašeho účtu, a to včetně kontroly přihlašování, kontroly informací o profilu, potvrzení účtů, které sdílejí přihlašovací údaje, a aktualizace kontaktních údajů pro obnovení účtu, jako je telefonní číslo nebo e-mailová adresa.

Zdroj: Instagram

Chcete-li provést kontrolu zabezpečení, přejděte na svůj profil a klikněte na nabídku v pravém horním rohu, dále na Nastavení, Zabezpečení a poté na možnost Kontrola zabezpečení.

Přístup k uzamčeným účtům

A nakonec Instagram testuje nový způsob, jak uživatelům pomoci znovu získat přístup k jejich uzamčeným účtům, a to prostřednictvím nového procesu. Ten vám umožní požádat přátele, aby v aplikaci potvrdili vaši totožnost.

Zdroj: Instagram

Funguje to následovně:

  • Instagram vás požádá o zadání předchozího hesla, které jste použili pro přístup ke svému účtu, což pomůže obejít problémy se zapomenutými nebo změněnými hesly.
  • V aplikaci pak vyberete dvě spojení, která potvrdí vaši totožnost.
  • Pokud tato spojení do 24 hodin potvrdí, že se skutečně jedná o váš účet, Instagram vás vyzve k zadání nového hesla.
  • Tím získáte znovu přístup k účtu.

Podrobnosti o všech novinkách se dozvíte na blogu Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře