Instagram přidává nové obchodní nástroje pro firemní profily

28. 5. 2018Novinky

Instagram aktualizuje nástroj pro zasílání zpráv. Kromě toho vylepšuje i správu doručené pošty. Nové funkce mají zjednodušit komunikaci i proces nákupu produktů či služeb.

Instagram využívá 800 miliónů uživatelů po celém světě a pro firmy je tak velmi zajímavou platformou. Na začátku roku 2017 bylo na Instagramu 15 milionů obchodních profilů, jejichž počet vzrostl na konci roku na neuvěřitelných 25 miliónů. Firemní profily sleduje bezmála 80 % uživatelů a kolem 200 miliónů lidí je denně navštíví alespoň jednou.

A protože Instagram ví, jak důležitá je komunikace firem s uživateli přímo v aplikaci, pustil se do zdokonalení přímých zpráv. Statistiky totiž uvádějí, že více než 150 miliónů uživatelů měsíčně komunikuje s firmami na Instagramu právě pomocí přímých zpráv. Roste i počet přímých zpráv na Instagram Stories.

A na co se můžete těšit? Instagram zavádí nástroj pro rychlé odpovědi, o kterém informoval před nedávnem. Díky němu si můžete připravit šablony s přednastavenou odpovědí na zprávy uživatelů stejně, jako to už nějakou dobu funguje na Facebooku.

V business profilech přibudou i takzvaná akční tlačítka, která usnadní přímou reakci na akci. Tlačítko akce naleznete pod volbou úpravy profilu a kontakty.

Prostřednictvím akčních tlačítek si lidé mohou například rezervovat restauraci nebo koupit vstupenky, a to pomocí partnerů třetích stran, aniž by museli opustit Instagram.
Nástroj pro správu zpráv je už k dispozici. Ostatní funkce Instagram zatím testuje a zpřístupňovat je bude postupně.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře