Instagram prodlužuje délku live videí a přidává archiv živých vysílání

29. 10. 2020Novinky

Instagram oznámil tři novinky, které se týkají živých přenosů a které vám mají pomoci získat z live videí maximum. Těšit se můžete na prodlouženou délku živých videí, nový archiv nebo aktualizované vyhledávání dalšího live videoobsahu.

Nová délka live videí

Dosud jste mohli natáčet živá videa v délce 60 minut. Tu nyní Instagram rozšiřuje na 4 hodiny. Nově tak budete moci vysílat živě až čtyřikrát déle.

Delší limit pro živé vysílání by měl pomoci firmám a uživatelům, jako jsou například instruktoři, učitelé a školitelé, kteří museli své kurzy přesunout do online prostředí, nebo hudebníci, umělci či aktivisté, kteří pořádají diskuse s ostatními. Aktualizace se také vztahuje na všechny, kdo pořádají online události či propagují produkty a služby skrze živý přenos.

Archiv pro live videa

Kromě toho zavádí Instagram možnost ukládat živá videa do nového archivu. Tam setrvají po dobu 30 dnů, podobně jako Stories.

Zdroj: Instagram

Už delší dobu platí, že si můžete po skončení vysílání své video stáhnout, ovšem pouze v „syrové“ verzi bez komentářů, likes a dalších prvků. Všechny tyto elementy v archivovaných videích ale zůstanou, a vy tak můžete video použít pro případnou další propagaci se vším všudy.

Nové Live Now

Instagram se také snaží podpořit objevování dalšího live obsahu a aktualizuje sekci Live Now v IGTV a na konci každého živého přenosu. Jakmile se tedy uživatelé zapojí do živého obsahu, Instagram jim ukáže další podobné streamy, které by je mohly zajímat, a tím podpoří sledovanost vašich live videí.

Zdroj: Instagram
Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře