Instagram prodlužuje délku Reels na 60 sekund

28. 7. 2021Novinky

Instagram rozšiřuje maximální délku videí Reels ze 30 vteřin na nových 60. Aktualizace je již dostupná všem uživatelům i firemním účtům.

Instagram s delšími Reels videi experimentoval už nějakou dobu. Na podzim je prodloužil z původních 15 sekund na 30. A nyní posunul limit znovu.

Je to zajímavý krok, protože videa o délce jedné minuty již můžete nahrávat ve standardním formátu do kanálu příspěvků. Až hodinu trvající klipy pak můžete vkládat do IGTV.

Instagram v tom ale vidí nové příležitosti a prostor pro větší kreativitu. Někteří uživatelé a firmy se totiž na Reels videa zaměřují výhradně a právě jim teď chce dát nové možnosti, jak zaujmout publikum. Delší videa jsou taktéž aktuálním trendem v rámci ostatních sociálních sítí.

Novinek v Reels v poslední době přibývá – těšit se můžete například na novou možnost partnerství v rámci videí, zvýšenou viditelnost videí v aplikaci, na nové reklamy, statistické přehledy nebo bonusy za tvorbu videí.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře